Mbappé wilde naar Barcelona door Neymar-exit: Barça laat megatransfer schieten

Mbappé wilde naar Barcelona door Neymar-exit: Barça laat megatransfer schieten

19-10-2017 13:05

Kylian Mbappé wilde liever naar FC Barcelona dan naar Paris Saint-Germain. Dat onthult zaakwaarnemer Josep Maria Minguella in gesprek met Cope.

Minguella sprak daags voor de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain met de vader van Mbappé. "Mbappé zei dat hij alleen maar naar Barcelona wilde toen hij hoorde dat Neymar naar PSG ging", zegt Minguella. "Barça had hem voor 120 miljoen euro plus 30 miljoen aan bonussen kunnen hebben."

"Ik sprak met zijn vader en die vertelde dat Kylian heel graag naar Barcelona wilde om met Messi te spelen. Hij wilde niet naar Real Madrid vanwege Benzema, Bale en Cristiano Ronaldo", aldus de zaakwaarnemer. Real Madrid was bereid om 130 miljoen euro plus 20 miljoen euro aan bonussen te betalen.

Mbappé ging uiteindelijk niet naar Barcelona omdat de club de voorkeur gaf aan de iets goedkopere Ousmane Dembélé. Die werd voor 105 miljoen euro plus 40 miljoen euro aan bonussen overgenomen van Borussia Dortmund. Mbappé verkaste uiteindelijk voor een megabedrag dat kan oplopen naar 185 miljoen euro naar PSG.