Liverpool wilde Ronaldo binnenhalen: Bijna gestikt in ons eten

Liverpool wilde Ronaldo binnenhalen: "Bijna gestikt in ons eten"

15-10-2017 21:00

Het had niet veel gescheeld of Cristiano Ronaldo was in de zomer van 2003 naar Liverpool gegaan in plaats van Manchester United. Dit onthult Gerard Houllier, voormalig manager van The Reds, in gesprek met The Liverpool Echo.

"Ik zag hem spelen op het jeugdtoernooi van Toulon en toen zijn we meteen achter hem aan gegaan", aldus Houllier over het toenmalige toptalent van Sporting Portugal. "We hadden bij Liverpool echter een salarisplafond en wilden niet het salaris betalen dat hij wilde hebben. Toen speelde Manchester United een oefenwedstrijd tegen Sporting en zeiden alle spelers tegen Sir Alex Ferguson: die moet je halen."

Houllier heeft er geen spijt van dat de deal niet is doorgegaan. "Als wij het salarisplafond hadden doorbroken, zou dat voor problemen in de kleedkamer zorgen. Bovendien hadden we Harry kewell al, die toen in de vorm van zijn leven was, maar een vervelende blessure opliep."

Houlliers voormalige assistent Phil Thompson vult aan. "Als de andere spelers erachter kwamen wat we voor een achttienjarige zouden betalen, had dat voor anarchie gezorgd. Later zagen we op tv dat Manchester United hem voor bijna veertien miljoen had gehaald. Gerard en ik zijn toen bijna gestikt in ons eten."