'Antwerp-fan' die aanval op fans Beerschot-Wilrijk leidde is... een jeugdcoach

'Antwerp-fan' die aanval op fans Beerschot-Wilrijk leidde is... een jeugdcoach

05-10-2017 15:05
5

Op 13 augustus werd een bus met supporters van Beerschot-Wilrijk plots aangevallen, toen ze op de terugweg was van een uitwedstrijd in Lier. Al snel werd duidelijk dat een deel van de harde kern van Royal Antwerp FC achter de aanval zat. Zes personen werden uiteindelijk aangehouden. De leider van de aanval blijkt een jeugdcoach te zijn. 

Dat meldt Het Nieuwsblad donderdag. Toen de supportersbus van Beerschot-Wilrijk het centrum van Mortsel bereikte, werd ze plots bekogeld met stenen en kwam het tot een vechtpartij. Aan de hand van nummerplaten die op camerabeelden duidelijk waren, kon de politie woensdag elf hooligans van Antwerp oppakken. Zes daarvan werden aangehouden, zij worden beschuldigd van bendevorming, zware slagen en vernielingen. 

Het meest opmerkelijke feit is dat de persoon die als leider van de aanval wordt beschouwd, ene Dieter M., aan de slag is als jeugdtrainer bij de U15 van provincialer SK Schoten. Zijn bijnaam onde rde rood-witte fans spreekt boekdelen: "de Wacko". De politie herkende de man op de beelden van de aanval. 

Lees ook: Antwerp-hooligans openen aanval op supporters van Beerschot Wilrijk