Alderweireld is supertrots op collega-Rode Duivel: ''Dat gaan we vieren''

Alderweireld is supertrots op collega-Rode Duivel: ''Dat gaan we vieren''

05-10-2017 14:37

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn een onafscheidelijk duo. De twee verdedigers van Tottenham Hotspur kunnen het al jarenlang goed met elkaar vinden. Alderweireld is er dan ook enorm trots op dat zijn maatje zich over enkele dagen tot recordinternational kan kronen.

Vertonghen staat op 95 interlands, waardoor hij zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina op gelijke hoogte kan komen met Jan Ceulemans. Dinsdag zou hij vervolgens tegen Cyprus het record kunnen breken. Het is zeker een thema binnen de groep. ''Jan is er supertrots op en dat ben ik ook'', geeft Alderweireld te kennen aan Het Nieuwsblad. ''Hij draait al zo lang mee en heeft dit dan ook dubbel en dik verdiend. Het is een speler die altijd een '7' haalt en zelden uit z’n rol valt'', klinkt het lovend.

Alderweireld heeft een speciale band met Vertonghen. ''Ik speel graag met hem. Gelukkig maar, want we speelden samen bij Germinal Beerschot, Ajax, Tottenham en de nationale ploeg. Ik heb al meer wedstrijden mét hem gespeeld dan zonder hem. En dat is in onze beide carrières wel redelijk uniek. We gaan dat record vieren. Zeker weten'', kijkt de 71-voudig international alvast vooruit.