Of een terugkeer naar Anderlecht nog mogelijk is? Ja, op papier wel

"Of een terugkeer naar Anderlecht nog mogelijk is? Ja, op papier wel"

22-07-2017 11:57
1

Anderlecht hengelde een tijdje geleden tevergeefs naar Soualiho Meïté. De middenvelder verliet Zulte Waregem voor Monaco. Bij Essevee is het de bedoeling dat Idrissa Doumbia hem opvolgt. Pikant detail: Zulte Waregem huurt Doumbia van Anderlecht.

René Weiler had geen plaats voor Doumbia in zijn kern. Andere Belgische clubs wilden de middenvelder maar al te graag. Zulte Waregem haalde het van onder meer STVV, Antwerp, KV Mechelen en Moeskroen. Doumbia koos bewust voor Essevee.

"Voor Francky Dury. Hij is iemand die spelers beter maakt. Ik heb gezien wat hij met Soualiho Meïté heeft gedaan. En hij deed hetzelfde met andere jonge spelers. Dury heeft me gezegd dat hij mij als de opvolger van Meïté ziet", klinkt het in La Dernière Heure.

Zulte Waregem huurt Doumbia van één seizoen. Essevee heeft ook de kans om hem nog een tweede jaar te huren. De middenvelder wist dat blijkbaar zelf niet. "Weet je het zeker?", reageert Doumbia. "Misschien wel, maar we zien wel. Eerst dit seizoen alles geven. Of een terugkeer naar Anderlecht nog mogelijk is? Ja, op papier wel. In voetbal weet je nooit."