OFFICIEEL: Ex-publiekslieveling van Club Brugge tekent in Eerste Amateurklasse

OFFICIEEL: Ex-publiekslieveling van Club Brugge tekent in Eerste Amateurklasse

28-01-2017 10:15
1

Sprimont is in Eerste Amateurklasse bezig aan een troosteloos seizoen. De Waalse club staat namelijk allerlaatste met amper negen punten. Er moet dus naar de grove middelen worden gegrepen, daarom doet de club drie grote transfers ineens.

Sprimont heeft namelijk niemand minder dan Dorge Kouemaha binnengehaald. Die Kameroener is vooral bekend van zijn periode bij Club Brugge, waar hij in zijn eerste seizoen liefst zestien doelpunten maakte. Daarna verging het de boomlange targetman veel minder. Hij verloor zijn plaatsje bij Club en wisselde sindsdien elk seizoen van ploeg.

Club Brugge leende hem nog uit aan Kaiserslautern, Frankfurt en Gaziantepspor, maar verkocht hem uiteindelijk aan de Turkse tweedeklasser Demirspor. Daarna was Kouemaha nog actief bij Lierse, Denizlispor en Foolad (Iran), maar nergens maakte hij echt indruk. De laatste keer dat hij in het nieuws kwam werd hij afgetest bij Berchem Sport.

Naast Kouemaha komen er nog twee transfervrije oude bekenden naar Sprimont. Eric Matoukou en Yarouba Cissako hebben ook getekend. Vooral die laatste roept vragen op. Het jeugdproduct van AS Monaco maakte ooit nog furore bij Zulte Waregem en genoot interesse van PSV en Anderlecht. Nu wordt het dus ook voor hem Sprimont.