Zulte Waregem verliest, Dury heeft zijn Kop van Jut gevonden

27-01-2017 23:26

Zulte Waregem verloor vrijdag met 2-1 van Charleroi. De beslissende goal kwam van de voet van Jordan Remacle. Hij scoorde via een vrije trap, die er volgens Essevee geen was.

Na de wedstrijd maakte Francky Dury zich boos op de lijnrechter die Charleroi een vrijschop gaf na een actie tussen Hendrickx en Meité. "Het was geen overtreding. Het was de assistent die het aangaf en dat verbaasde mij. Wim Smet stond er met zijn neus op en die floot niet. De man die verder stond, heeft het wel gezien", aldus de trainer van Zulte Waregem tegenover Sporza.

Dury kende de man in kwestie nog. "Het is misschien toevallig, maar het was dezelfde lijnrechter die ook een fout floot tegen Meité op Standard. Toen zei hij na afloop dat hij fout was. Missen is menselijk zeker. Het was gewoon een duel. Als dit aan de overkant gebeurd was, had ik net hetzelfde gezegd."

"Los daarvan is het sneu dat die bal erin gaat. Wij namen het meeste initiatief op een moeilijk veld, verdienden het niet om te verliezen. Onze muur en het keeperswerk? Dat zullen we intern evalueren."