Roef weet wat hem te wachten staat: ''Dit was mijn eigen beslissing''

Roef weet wat hem te wachten staat: ''Dit was mijn eigen beslissing''

25-01-2017 10:59

Davy Roef wordt tot het einde seizoen uitgeleend aan Deportivo La Coruna. Anderlecht betrok de gepasseerde doelman in een ruildeal met de Spanjaarden, die Ruben de omgekeerde weg lieten bewandelen. Het bestuur van Anderlecht kreeg veel kritiek, maar volgens Roef was het zijn eigen beslissing.

"Klopt", zegt Roef in Het Laatste Nieuws. "Het is mijn eígen beslissing. Meneer Van Holsbeeck heeft me gezegd dat er een deal met Deportivo mogelijk was, omdat hijzelf geïnteresseerd was in hun doelman. Wel: ik heb gekozen voor de ervaring. Dit is een prachtige club, met een rijke geschiedenis, ik ben hier fantastisch ontvangen. En de keeperstrainer hoort bij de top van heel Spanje.''

De 22-jarige keeper beseft echter ook dat hij zeer waarschijnlijk weinig minuten zal maken bij Deportivo. ''Ik ben er me van bewust dat ik misschien niet veel zal spelen, al zal ik keihard werken om de trainer te overtuigen van mijn kwaliteiten. Maar los van het sportieve is dit ook een manier om los te komen van mijn comfortzone in België. Dat was het belangrijkste voor mij."

Roef heeft dan ook een duidelijke missie. "De persoonlijkheid kweken die meneer Weiler van me vraagt", legt Roef uit. "Bovendien kan ik hier met een propere lei beginnen. Stel dat ik in België naar een andere club was gegaan en daar een fout had gemaakt, dan hadden jullie extra veel kritiek op mij gehad. In Spanje kan ik weer van nul beginnen."