Rangers-spelers aangevallen bij emotionele pitch invasion na bekerfinale

21-05-2016 19:26

Een pitch invasion in Schotland heeft grote problemen opgeleverd. Hibernian won de bekerfinale van Rangers en kroonde zich voor het eerst in 114 jaar weer eens tot bekerwinnaar. Maar bij de pitch invasion die volgde werden Rangers-spelers aangevallen.

Aanvankelijk leek het nog op een normale pitch invasion te gaan, maar na afloop kwamen er berichten naar buiten dat het helemaal verkeerd is gegaan. 'Rangers is geschokt na het schandelijke gedrag van Hibernian-fans na afloop van de wedstrijd. Spelers en stafleden van Rangers zijn aangevallen door fans, die het veld bestormden. De spelers en staf konden daarna niet meer terug naar het speelveld voor de medaille-uitreiking', luidt het statement van Rangers.

'Er is geen plaats voor gewelddadig gedrag, zoals we hebben gezien bij het eindsignaal. Rangers verwacht dat de Schotse voetbalbond en de Schotse politie een onderzoek instellen om aan te tonen waar de veiligheidsmaatregelen hebben gefaald. De club wil graag complimenten maken aan de fans van Rangers, aangezien zij zo rustig bleven onder de zware provocaties van de tegenstander', klinkt het tot slot.