Anderlecht-youngster krijgt open doekje van UEFA na uitstekende campagne

Anderlecht-youngster krijgt open doekje van UEFA na uitstekende campagne

14-04-2016 21:31

Vrijdag nemen de jeugdploegen van Chelsea en Anderlecht het tegen elkaar op. De inzet is een plaats in de finale van de UEFA Youth League. De Europese voetbalbond nam Anderlecht-speler Jorn Vancamp onder de loep. 

Het wordt geen gemakkelijke klus voor de Anderlecht-jongeren. Chelsea is de huidige titelverdediger van de Youth League. Dus rekent paars-wit op de goede vorm van Vancamp. De zeventienjarige aanvaller van Anderlecht is in erg goede doen tijdens deze competitie en dat viel de UEFA ook op. "In zijn tweede UEFA Youth League-campagne is Vancamp de inspiratie achter de goede prestaties van Anderlecht", klinkt het op de website van de UEFA

"Hij maakte zes doelpunten in evenveel wedstrijden. Ook toonde hij zijn instinct in de kwartfinale door een hoekschop met de borst in doel te leggen. En dat tegen FC Barcelona", gaat het verder. "De aanvaller vierde in oktober zijn zeventiende verjaardag door de score te openen tegen Zuid-Korea tijdens het WK U17", besluit de Europese voetbalbond de lofzang. De halve finale tussen Chelsea en Anderlecht vindt vrijdag plaats om 15u.