'Vergeten toptalent van PSV zo goed als rond met slagvaardig Valencia'
Valencia heeft interesse in transfervrije Belg van PSV

'Vergeten toptalent van PSV zo goed als rond met slagvaardig Valencia'

05-05-2015 15:10
13

PSV-aanvaller Zakaria Bakkali beschikt over een aflopend contract en vertrekt deze zomer transfervrij uit Eindhoven. Diverse Europese topclubs hebben interesse in de negentienjarige aanvaller; Valencia is naar verluidt de club die het dichtst bij het aantrekken van Bakkali is. 

Dat meldt het Spaanse SuperDeporte. Valencia, de huidige nummer vier van de Primera Division en dus nog altijd op koers voor Champions League-kwalificatie, zou de jonge Belg graag naar Zuid-Spanje halen. Achter de schermen zou inmiddels een akkoord zijn gesloten met de Belgische dribbelaar. Het wachten is volgens het Spaanse medium op het officiële bericht van de club. 

Eerder werden onder meer Internazionale, Stoke City en OSC Lille aan Bakkali gelinkt. Afgelopen zomer was PSV naar verluidt zelfs rond met Atlético Madrid over een transfer van de vleugelspits.

Het is al enige tijd bekend dat de sportieve toekomst van Bakkali niet in Eindhoven ligt. De belofte raakte met de clubleiding van de kersverse landskampioen in onmin over verlenging van zijn contract. Na maandenlange onduidelijkheid besloot PSV niet langer met Bakkali in zee te willen. De tiener speelde dit seizoen geen enkel duel in de Eredivisie.