'Hij is geen patron, Anderlecht moet niet rouwen dat het hem niet haalde'
De Boeck begrijpt er niets van

'Hij is geen patron, Anderlecht moet niet rouwen dat het hem niet haalde'

23-01-2015 14:00

Alexander Scholz sloeg veel mensen met verstomming toen hij de voorkeur gaf aan Standard en niet aan Anderlecht. Ook Glen De Boeck begrijpt niets van de transfer, maar volgens hem is het afspringen van de deal niet slecht voor Anderlecht.

"De concurrentie te hoog bij Anderlecht? Het zou mij verbazen als dat de reden zou zijn. Een speler die hogerop wil moet kunnen leven met concurrentie. Ikzelf zou voor Anderlecht kiezen omdat dit toch nog een stapje hoger is”, aldus de ex-speler van Anderlecht in Sportwereld.

De Boeck, die net uit het voetbal stapte, heeft een reden waarom Anderlecht blij moet zijn, dat Scholz nu voor Standard speelt. "Anderlecht moet niet rouwen. Ze hebben een patron nodig, en dat is Scholz nog niet."

"Ik vind 2,5 miljoen euro gezien zijn leeftijd nog oké. Hij heeft nog een progressiemarge, maar hij moet ook nog veel leren.De Premier League? Ik las ook dat Roland Duchâtelet hem zo via Charlton wou lokken. Maar hij kan ook niet beloven dat Charlton op korte termijn in de Premier League speelt."