Doku en Debast beantwoorden vragenvuur bij Rode Duivels: “Ultieme droom”

8 september - 11:35
3

Jérémy Doku en Zeno Debast stonden de pers te woord namens de Rode Duivels. Beide spelers zijn onderdeel van de selectie van bondscoach Domenico Tedesco. Debast en Doku kregen meerdere vragen op zich afgevuurd. “Het is niet alleen mijn droom, maar van de hele ploeg. Om zo ver mogelijk te geraken in het EK en dan eventueel een beker omhoog te heffen, dat zou de ultieme droom zijn”, volgens Debast.

Doku gaf aan dat hij liever een mogelijke EK-finale tegen Frankrijk zou spelen dan tegen Nederland. De vleugelflitser van Manchester City gaf aan dat hij liever tegen Frankrijk speelde om op die manier "revanche" te nemen. Waarschijnlijk doelde Doku op de halve finale van het WK in 2018. Toen de Rode Duivels met 1-0 verloren van Frankrijk door een doelpunt van de Franse verdediger Samuel Umtiti. 

De Rode Duivels mogen zich opmaken voor twee EK-kwalificatiewedstrijden. Eerst mag Belgie het op 10 september opnemen in de uitwedstrijd tegen Azerbeidzjan. Twee dagen later ontvangen de Rode Duivels Estland. België staat tweede met zeven punten in de EK-kwalificatiegroep. Estland staat vierde en Azerbeidzjan vijfde, beide landen hebben één punt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s