De wonderschone omhaal van Sonck wint de Ultimate Goal verkiezing van Eleven

01-06-2023 19:16
6

Eleven heeft de Ultimate Goal bekendgemaakt. Oud Rode Duivel Wesley Sonck is de gelukkige winnaar met zijn prachtige goal op een koude winteravond. De omhaal van Sonck werd uit maar liefst 20.000 voetbalfans verkozen tot het ultieme doelpunt.

18 december 2010 was de dag waarop Sonck als spits van SK Lierse zijn fraaie omhaal maakte. Sonck deed dit tegen zijn oude werkgever KRC Genk. Opvallend detail aan dit doelpunt is dat het niet de minste keeper was die Sonck via zijn omhaal verschalkte. Dit was Rode Duivel Thibaut Courtois, die toen nog bij Genk keepte.

Op 1 december 2022 begonnen Eleven en de Pro League aan de zoektocht naar het fraaiste doelpunt allertijden in de Pro League. In een eerste fase werden er door commentatoren en analisten van Eleven en Pro League een top 5 samengesteld van mooiste doelpunten van iedere club uit de Jupiler en Challenger Pro League. Hierna was het aan de fans van de clubs om hun mooiste doelpunt te selecteren.

In de volgende fase kon er uit de geselecteerde doelpunten een top drie gekozen worden. Uit deze top drie werden de meeste stemmen geteld en Sonck kwam als winnaar uit de bus.