Meer video’s

Guardiola denkt niet aan vertrek bij Man City: "Ondanks de 115 aanklachten"

24 mei - 13:00
2

Pep Guardiola blijft hoe dan ook aan als manager van Manchester City. Zelfs het veroveren van de treble en de 115 financiële aanklachten tegen de club kunnen hem niet van gedachten veranderen, stelt hij op een persconferentie.

Guardiola kan dit seizoen een unieke prestatie leveren met City door na de Premier League ook de Champions League en FA Cup te winnen. De 115 financiële aanklachten tegen de club hangen echter als een donkere wolk boven het Etihad Stadium. Guardiola hoopt dat er snel duidelijkheid komt.

"Ik hoop dat de Premier League en de commissie zo snel mogelijk een besluit nemen. Als blijkt dat we niets verkeerd hebben gedaan, waarvan we zijn overtuigd, dan kunnen de mensen stoppen met hierover te praten", vertelt Guardiola. Aan zijn toekomst twijfelt hij echter niet. "Ik blijf hier voor de uitkomst van de ruim honderd aanklachten tegen ons, geen zorgen. Ik denk er niet aan om te vertrekken. Ik wil hier doorgaan, ongeacht de uitkomst."

De ex-coach van FC Barcelona en Bayern München zei in het verleden nog dat hij op zou stappen als Manchester City schuldig blijkt te zijn. Toen benadrukte hij al dat hij overtuigd is van de onschuld van de club.