Vandenbroeck bereikt finale van Afrikaanse CL-finale, landgenoot gevierde man

21-05-2023 10:29

Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne kunnen dit seizoen de Europese Champions League winnen. Ook in Afrika maakt er een landgenoot een kans om dit seizoen de Champions League te winnen, Sven Vandenbroeck.

Vandenbroeck is momenteel aan de slag als trainer van Wydad AC. In de halve finales van de Afrikaanse Champions League rekende de Marokkaanse ploeg af met Mamelodi Sundowns FC. Na de heenmatch in Marokko (0-0) eindigde de terugmatch in Zuid-Afrika op 2-2. Voldoende voor Vandenbroeck en co om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

Nadien was het groot feest in de kleedkamer van Wydad AC. Vandenbroeck ging dankzij zijn spelers de lucht in.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wydad Athletic Club 🏆🇲🇦 (@wacofficiel)

De finale van de Afrikaanse Champions League wordt afgewerkt in twee duels. Wydad AC speelt eerst uit tegen Al-Ahly op 04/06. De terugmatch tegen de ploeg uit Egypte staat op 11/06 op het programma.

In mei volgde Vandenbroeck voormalige Club Brugge-coach Juan Carlos Garrido op als trainer van Wydad AC. Als trainr was Vandenbroeck eerder aan de slag bij Zamba en Simba FC. In ons land was hij assistent bij KV Mechelen en Oud-Heverlee Leuven. Als speler kwam Vandenbroeck uit voor onder meer KV Mechelen, Roda JC en Lierse.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wydad Athletic Club 🏆🇲🇦 (@wacofficiel)