Nagelsmann waarschuwt Senegal in aanloop naar WK: 'Dan speelt Mané niet'

12-11-2022 10:37 Laatste update: 11:15

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann waarschuwt Senegal. Hij weet dat het Afrikaanse land er veel aan gelegen is om Sadio Mané klaar te stomen voor het WK, maar benadrukt dat de gezondheid van de speler op de eerste plaats komt.

Mané raakte dinsdag geblesseerd tijdens de 6-1 zege van Bayern op Werder Bremen. Daardoor staat er een vraagteken achter zijn naam voor het WK, maar Senegal heeft hem toch opgeroepen. De bond heeft zelfs de hulp van medicijnmannen ingeschakeld. "Ik weet niet wat zo'n toverdokter is, eerlijk gezegd", reageert Nagelsmann sceptisch. 

Der Rekordmeister wil de medische onderzoeken afwachten en trapt nadrukkelijk op de rem. "Natuurlijk wil Senegal dat hij speelt, maar over tien dagen is er een diagnose. Als hij pijn heeft en niet kan spelen, zal hij niet spelen. Zelfs als de nationale bond dat wel wil. Gezondheid gaat boven de sport. Dat geldt ook voor Sadio."

De dertigjarige aanvaller lijkt de eerste WK-wedstrijd tegen Oranje op 20 november sowieso te missen. De andere tegenstanders in de groep zijn Qatar en Ecuador.