Absolute scenes! Benson loodst Burnley naar thrillerzege, Kompany door dolle heen

03-11-2022 11:26
7

En of voetbal ook in de Engelse Championship prachtig kan zijn! Het Burnley FC van Vincent Kompany beleefde woensdag een magische avond. Lange tijd zag het er nochtans naar uit dat de koploper zich zou verslikken in Rotherham United, maar onder impuls van Manuel Benson draaide de thuisploeg in de blessuretijd (!) toch nog een 1-2-achterstand om in een 3-2-voorsprong. Wat een apotheose!

Pas in de 100e minuut lukte Burnley de winnende treffer, nadat Benson eerder al voor 2-2 had getekend na een geweldige actie. Ook Kompany verliest even zijn eeuwige cool. De trainer springt door het dolle heen in de armen van zijn reservespelers. Dankzij de zege staat Burnley nu vijf punten los in de Championship, al moeten achtervolgers Sheffield United en Queens Park Rangers wel nog een wedstrijd inhalen.