Ongezien drama! Carrasco mist cruciale penalty in minuut 97 én blokt rebound af

26-10-2022 23:22 Laatste update: 23:34
6

Het zijn haast onwaarschijnlijke beelden, jammer genoeg met een Belg in een negatieve hoofdrol. Yannick Carrasco haalt zich in de negende (!) minuut van de toegevoegde tijd een loodzware druk op de schouders. Bij 2-2 in Atlético Madrid versus Bayer Leverkusen zet de Rode Duivel zich achter een cruciale elfmeter. Enkel als de bal binnen vliegt, mogen de Spanjaarden blijven dromen van een vervolg in de Champions League. Wat volgt, tart alle verbeelding!

Eerst trapt Carrasco zijn strafschop op doelman Lukas Hradecky, wat op zich kan gebeuren. Vervolgens sterft de rebound van zijn medemaat op de dwarsligger. Als klap op de vuurpijl krijgt Atlético nóg een herkansing, maar wie blokt een gemaakt doelpunt nog af? Carrasco ... Wat een ongelooflijke pechavond voor hem! Dat Carrasco in de eerste helft zelf nog voor de 1-1 gezorgd had, is slechts een erg schrale troost.

Om het verhaal nóg straffer te maken: eerder had scheidsrechter Clément Turpin het duel gewoonweg al afgefloten! In minuut 95 blies de Fransman drie maal op zijn fluitje, tot de VAR hem er attent op maakte dat er nog een handsbal had plaatsgevonden in de zestien van Leverkusen. De beelden verplichtten Turpin om een elfmeter te fluiten. Het vervolg kent u.