Geraerts (Union) spreekt spelers toe: "Vergeet Club Brugge"

25-10-2022 14:25
8

Union sleepte afgelopen speeldag een 2-2-gelijkspel uit de brand tegen Club Brugge nadat het al na een kwartier 0-2 achterstond en 75 minuten met tien tegen elf kwam te staan. Op de training van dinsdag sprak Union-coach Karel Geraerts zijn spelersgroep toe. Hij blikte terug op afgelopen weekend en vooruit op Malmö.

"Jullie verdienen dat punt tegen Club Brugge", begon Geraerts zijn toespraak. "Jullie hebben gevochten en hebben een grote mentaliteit getoond, dat is goed", vond de geel-blauwe T1. Geraerts voegde eraan toe dat het voor hem het belangrijkste is om de goesting te koppelen aan kwaliteit op het veld. Daar slaagden de Union-spelers in volgens Geraerts.

Na het gelijkspel tegen Blauw-Zwart kwam er veel lof aan het adres van Union. Volgens Geraerts moeten zijn spelers dat nu uit hun hoofd kunnen zetten met het oog op komende donderdag. Dan speelt Union in de Europa League tegen Malmö. "Vergeet Club Brugge. Vergeet de hele match, alle lof", sprak Geraerts zijn groep toe. "Het geeft energie, maar nu moet de focus op de wedstrijd van donderdag."

Union treedt donderdag als groepsleider om 18u45 aan in Zweden tegen Malmö. De Brusselaars tellen tien punten uit vier wedstrijden. Malmö is nog puntloos en staat laatste.