Gekkenhuis: tien kinderen raken gewond na onrust voor Nederlandse amateurderby

21-04-2022 15:00
2

De amateurderby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys in Nederland is dinsdagavond volledig uit de hand gelopen. Voorafgaand aan de wedstrijd bestookten supportersgroepen van beide clubs elkaar met brandende fakkels en vuurwerk en op deze beelden van Omroep West is goed te zien dat dat gevaarlijke situaties opleverde. Tien kinderen raakten ook gewond door die rellen.

Tijdens Rijnsburgse Boys tegen Quick Boys werd er voorafgaand aan de wedstrijd met vuurwerk naar elkaar gegooid, waardoor volgens Omroep West tien kinderen gewond raakten. Zij moesten met brandwonden naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het ging om jeugdige fans van beide clubs.

Voor Rijnsburgse Boys, Quick Boys en ook Katwijk is de maat vol. De onderlinge wedstrijden gaan de laatste jaren te vaak over onrust en geweld, zo zegt burgemeester Cornelis Visser in een statement dat door alle clubs gedeeld wordt. "De veiligheid van de stewards, onze inwoners en onze kinderen mag nooit in het geding komen. Ik zie dat relschoppers het voor een grote groep voetballiefhebbers hebben verpest."

De komende twee seizoenen en in het restant van het huidige seizoen zullen alle wedstrijden tussen de drie clubs dus zonder bezoekend publiek worden gespeeld. In die periode kunnen de clubs hun complexen zo inrichten dat er in de toekomst wel weer veilig met uitfans gespeeld kan worden.