Meer video’s

Rangnick na ontluisterende nederlaag: 'Liverpool heeft 25 F1-auto's in het team'

20-04-2022 08:28
1

Ralf Rangnick hoopt dat Manchester United leert van de wederopstanding die Liverpool aan de hand van Jürgen Klopp heeft doorgemaakt. Het elftal van de Duitse interim-manager ging dinsdagavond kansloos met 4-0 onderuit op Anfield. 

United had niets in te brengen en ziet de kans op Champions League-voetbal verder uit zicht raken. "Toen Jürgen bij Liverpool kwam (in 2015, red.) was er een verandering gaande bij Liverpool en sindsdien is niet alleen het team naar een nieuw niveau gebracht, maar de hele club én de stad. Dat is iets wat ook bij United moet gebeuren in de komende transferperiodes", stelt Rangnick na afloop op het persmoment. 

Wanneer Erik ten Hag zijn handtekening onder een contract zet op Old Trafford, moet hij volgens Rangnick direct de transfermarkt op. "United moet opnieuw opgebouwd worden. Een aantal spelers loopt nu uit hun contract. Het is duidelijk dat er zes tot tien nieuwe spelers moeten komen. Op alle vlakken waren we minder dan Liverpool."

"Ik geef niemand de schuld van deze nederlaag, maar we moeten realiseren wat voor selectie Liverpool heeft. Kijk naar hun bank, kijk naar de spelers die nog niet eens bij de selectie zaten. Dit laat zien wat voor kwaliteit en team ze hebben opgebouwd met Jürgen en zijn team in de afgelopen zes jaar. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de spelers, maar ook om wat voor soort mentaliteit ze hebben, wat voor soort energie en fysiek in vergelijking met hoge snelheid. Ik zou zeggen dat ze 25 Formule 1-auto's in hun team hebben", besluit de Duitse manager. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie