Wat gebeurt hier: riante voorsprong Liverpool tegen City mede door flinke blunder

16-04-2022 17:43

Ongekende weelde voor Liverpool in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City. De ploeg van Jürgen Klopp staat met 0-3 (!) voor bij rust, mede door een ongekende blunder van City-doelman Zack Steffen.

Al in de negende minuut kwam Liverpool op 0-1. Ibrahim Konaté scoorde alweer zijn derde kopgoal in twee weken tijd. Acht minuten later kreeg Liverpool een cadeautje van Steffen. De doelman die al het gehele bekertoernooi onder de lat staat kreeg wederom de voorkeur boven eerste keeper Ederson, maar dat wierp ditmaal niet zijn vruchten af. De keeper hield de bal te lang aan de voet, waardoor de inglijdende Sadio Mané de 0-2 maakte.

Inmiddels is de spanning enigszins terug. Gabriel Jesus maakte vlak na rust de 3-1 voor de ploeg van Pep Guardiola.