Guardiola licht City-uitblinker uit: 'Eén van de beste goals die ik ooit zag'

16 februari - 10:00
0

Pep Guardiola steekt de loftrompet over Bernardo Silva na de overtuigende zege van Manchester City op Sporting Portugal in de achtste finale van de Champions League. Mede dankzij de 27-jarige Portugese spelmaker won de Engelse kampioen met 0-5 in Lissabon.

"Het is één van de beste doelpunten die ik ooit heb gezien. Vanwege de techniek, vanwege alles... ", zegt Guardiola na afloop. De City-manager prijst zich gelukkig met Silva. "Hij kan makkelijk in zes verschillende rollen spelen. Hij speelt niet alleen voetbal, hij begrijpt het spel. Er zijn spelers die goed zijn met de bal, maar hij weet precies wat elke actie nodig heeft."

Ondanks de ruime zege was Guardiola overigens niet over alles tevreden. "Nee, het was geen perfect optreden. Ik vond dat sommige spelers hun niveau niet haalden. We leden ook veel te makkelijk balverlies. Gelukkig waren we extreem effectief", liet de Catalaan weten bij BT Sport. "Er is een heel belangrijke regel in het voetbal: verspeel niet de bal. Dat overkwam ons vanavond veel te vaak. Tegen de Europese topteams waren we hier niet mee weggekomen."

Tegen Sporting lag Kevin De Bruyne aan de basis van de 0-1. Hij bediende Riyad Mahrez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie