FIFA-baas onder vuur: 'Hoeven Afrikanen zee niet over te steken voor beter leven'

26 januari - 22:15
3

Bizarre uitspraken van Gianni Infantino. De FIFA-baas geeft aan dat iedere twee jaar een WK ervoor kan zorgen dat er levens van vluchtelingen worden gered. Het vaker organiseren van het WK zou meer kansen bieden voor vluchtelingen, die vaak per boot de Middellandse zee oversteken richting Europa.

"We zien dat voetbal in een richting gaat waar er een paar zijn die alles hebben, de rest heeft niets. Dat begrijp ik", begint Infantino. "In Europa is er iedere twee weken een 'WK', aangezien de beste spelers daar spelen. We kunnen niet tegen de rest van de wereld zeggen: als je toevallig een goede speler hebt lopen, geef die aan ons. En bekijk het maar op televisie. We moeten die landen erbij betrekken."

Een logisch verhaal, maar Infantino besluit om een bizar voorbeeld met Afrikaanse vluchtelingen aan te halen. "We moeten een manier zien te vinden om de rest van de wereld erbij te betrekken, om ze hoop te geven. Zodat Afrikanen niet de zee over hoeven te steken om misschien een beter leven te vinden. Waarschijnlijker is dat ze dood gaan op zee. We moeten ze kansen bieden. Niet door liefdadigheid, maar door ze ook mee te laten doen."

De FIFA-baas, die meteen onder vuur kwam te liggen na de uitspraken, stelt dat hij verkeerd geciteerd is en bedoelde dat 'voetbal overal ter wereld kan helpen levens van mensen te verbeteren. Mensen moet hoop worden gegeven met dit soort projecten, zodat ze niet meer willen vluchten.' Opvallend waren zijn uitspraken in ieder geval wel. Kijk en oordeel zelf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie