Meer video’s

Tielemans maakt indruk met statistiek: “Één van de beste middenvelders”

Gepubliceerd: wo 20 oktober 2021 om 12:46

Youri Tielemans kende bij de Rode Duivels enkele moeilijke wedstrijden, maar in Engeland krijgt de middenvelder weer veel lof. Tielemans telt inmiddels 64 opeenvolgende Premier League-matchen, het meeste van alle spelers op dit moment in de Engelse hoogste klasse.

Coach Brendan Rodgers is lovend over zijn pupil. “Ten eerste, Tielemans is duidelijk onmisbaar voor ons spel. Hij is geweldig om mee te werken. Hij is super professioneel en verzorgt zich ook heel goed om op zijn best te zijn op training. Om een jonge speler met zijn focus en mentaliteit in wedstrijden te zien is geweldig.”

Rodgers blikt ook terug op zijn moeilijke periode. “Hij kwam terug van een paar moeilijke wedstrijden met België. Hij heeft veel energie in die matchen gestoken, maar hij kwam terug, herstelde, en presteerde afgelopen weekend tegen Manchester United. Voor mij is hij een uitstekende speler, één van de beste middenvelders van Europa.”

Waar ligt de toekomst van Tielemans? “Natuurlijk zal er met de club worden gepraat over zijn contract. Ik blijf gewoon met hem werken en ik hoop dat ik hem kan helpen verbeteren als speler. Dat is mijn enige focus”, besluit Rodgers.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws