Ongelooflijk balen: detail uit de spelregels ontneemt Hamsik absolute wereldgoal

04-10-2021 15:06
1

Van de hemel naar de hel, zo moet Marek Hamsik zich zaterdag even gevoeld hebben. De ervaren spelverdeler van Trabzonspor pakt uit met een wereldgoal van jewelste, waarna hij dol van vreugde over het veld begint te spurten. Tot afgrijzen van zichzelf en zijn ploeggenoten keurt scheidsrechter Tugay Kaan Numanoglu de treffer echter af. Oorzaak: een niet zo bekend regeltje uit het voetbalwetboek ...

Wanneer Trabzonspor op het veld van Kayserispor rond de middenlijn een scheidsrechtersbal krijgt, heeft Hamsik de vijandelijke doelman behoorlijk ver uit zijn kooi zien staan. Wat volgt, is een geweldige lob over meer dan vijftig meter. De klasse druipt ervan af, maar het reglement wil niet mee. Dat schrijft namelijk voor dat uit een scheidsrechtersbal niet rechtstreeks gescoord mag worden. Ref Numanoglu kent duidelijk zijn pappenheimers, al zal het Hamsik een slapeloze nacht bezorgd hebben.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie