Bolat heeft pluim voor zijn achterhoede: Krijg de laatste tijd niet zoveel werk

Bolat heeft pluim voor zijn achterhoede: "Krijg de laatste tijd niet zoveel werk"

01-10-2021 18:33

Het parcours blijft bijzonder wisselvallig verlopen, maar misschien heeft KAA Gent deze week dan toch de déclic gemaakt. Zondag klopte het Cercle Brugge met 2-1, midweeks volgde een 2-0-overwinning tegen Anorthosis in de Conference League. Sinan Bolat komt hoe langer hoe minder in beeld ... En dat vindt hij positief!

Kijk de laatste wedstrijden naar samenvattingen van de wedstrijden van Gent en dan zie je dat de doelman niet al te vaak in de schijnwerpers staat. Zo heeft hij het zelf ook het liefst. "Ik krijg de laatste tijd niet zo veel werk. Die ene moeilijke bal pakken doet dan deugd", vertelde Bolat op zijn persconferentie in aanloop naar de verplaatsing bij Royal Antwerp FC. Tegen Anorthosis viel die ene bal net na de rust, toen de onderliggende Cyprioten vanuit een stilstaande fase zowaar gelijk hadden kunnen maken.

Zo kon Gent voor de tweede keer op rij de nul houden in Europa. Die prestatie wil Bolat zeker niet alleen op zijn eigen conto schrijven. Hij benadrukte dat de achterhoede nu ook beter staat. "Achteraan vaak dezelfde vier voor mij hebben, dat helpt daarbij", gaf hij een stille hint naar trainer Hein Vanhaezebrouck. Het bevordert vooral de onderlinge communicatie, klonk het nog.