Van den Brom verrast na nederlaag KRC Genk: “Daar kunnen wij van leren”

Van den Brom verrast na nederlaag KRC Genk: “Daar kunnen wij van leren”

01-10-2021 09:26
23

KRC Genk ging roemloos onderuit in eigen huis van Dinamo Zagreb. De wedstrijd werd 0-3 en de Limburgers eindigden met tien man. Na afloop reageerde coach John van de Brom tegenover Sporza.

Van den Brom is verrast door het resultaat. “Dit had ik niet verwacht. Dinamo was scherper, zij hadden meer de wil om te winnen. Daar begint het mee. Zij hebben het op een echt professionele, Europese manier gedaan. Daar kunnen wij ook weer van leren, al is het verschrikkelijk dat we daar nu nog moeten van leren. Wij hebben hen ook in de wedstrijd geholpen met onze openheid bij de eerste goal.”

De rode kaart deed KRC Genk helemaal de das om. “We hadden gewaarschuwd dat ze sterk zijn in de omschakeling. Met ook nog twee strafschoppen en een rode kaart wordt het heel moeilijk tegen zo’n ploeg. In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad om langszij te komen. Daar waren we niet zo scherp als de voorbije periode. We hebben verdiend verloren, Dinamo was scherper en in enkele aspecten van het voetbal stond het verder dan wij.”

Volgens van den Brom moet KRC Genk hieruit leren. “Dat is een dure les, maar als we daar iets mee doen, kunnen we ook weer verder. Dit was geen cruciale wedstrijd. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt, maar we hebben nog alle kansen om dit recht te zetten. Dit is wel een tik, we moeten nu herstellen en ons mentaal voorbereiden op de match tegen Eupen.”