‘Topmakelaar Zahavi van onder meer Neymar is in België in verdenking gesteld’

‘Topmakelaar Zahavi van onder meer Neymar is in België in verdenking gesteld’

01-10-2021 07:47 Laatste update: 08:05
5

Het Nieuwsblad meldt dat topmakelaar Pini Zahavi in België in verdenking is gesteld wegens schriftvervalsing en witwassen. De Israëliër is onder meer de makelaar van Neymar (PSG).

Zahavi woont in Londen en kwam een tijdje geleden al vrijwillig naar België om verhoord te worden in het onderzoek bij Moeskroen. Onderzoeksrechter Michel Claise voelde Zahavi aan de tand over schriftvervalsing en witwassen. Hij mocht toen naar huis terugkeren.

Sinds 2018 wordt er onderzoek gevoerd naar Moeskroen. Tussen 2015 en 2018 zou de club gecontroleerd en gefinancierd worden door Zahavi en het is sinds 2015 verboden dat makelaars een club in handen hebben. Om de licentiecommissie te misleiden werden er naar verluidt vervalsingen gepleegd.

Ook is er sprake van oplichting. ‘De onderzoekers kregen volgens onze informatie vanuit het fiscaal paradijs Malta bezwarend materiaal dat aantoont dat Zahavi via een aantal firma’s waar hij zelf achter zat, geld in de club pompte terwijl dat eigenlijk al niet meer mocht’, klinkt het.