'Koeman is de slechtste coach die ik heb gehad in mijn tijd bij Valencia'

'Koeman is de slechtste coach die ik heb gehad in mijn tijd bij Valencia'

01-10-2021 08:28
15

Ronald Koeman lijkt de tijd te krijgen om FC Barcelona weer op de rails te krijgen na de zware 3-0 nederlaag tegen Benfica in de Champions League. Santi Cañizares zag de slechte prestaties van Koeman echter al aankomen. De voormalig Valencia-doelman haalt uit naar de Nederlander.

Koeman krijgt, volgens verschillende Spaanse media, vooralsnog het vertrouwen van Barcelona. Hij zit aankomend weekend echter niet op de bank tegen Atlético Madrid vanwege een schorsing. Voormalig keeper Cañizares haalt in gesprek met Marca uit naar zijn oude trainer. "Koeman was de slechtste coach die ik heb gehad bij Valencia", zo laat hij niets aan duidelijkheid te wensen over.

Er waren meerdere beslissingen van Koeman die niet op waardering van Cañizares konden rekenen. "Op tactisch vlak was Koeman niet in staat om de spelers de juiste tools te geven. En ook op de trainingen deed hij het niet goed. Van mijn tien jaar bij Valencia, was hij de slechtste coach. Hij wist niet hoe hij de kleedkamer in toom moest houden en nam verkeerde beslissingen."

Eén van die beslissingen was het uit de selectie zetten van Cañizares, Miguel Ángel Angulo en David Albelda. "Hij haalde ons uit de selectie terwijl we met 25 spelers waren. Daardoor bleven er 22 over. Er viel geen voordeel te behalen uit die beslissing. Hij leek me nooit een goede coach. Er waren andere coaches die ook geen gebruik van me maakten, maar dat waren wél uitstekende trainers."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie