SPORT: Benfica-opstelling Koeman de druppel voor Laporta, 'zo ver zijn we gekomen'

SPORT: Benfica-opstelling Koeman de druppel voor Laporta, 'zo ver zijn we gekomen'

01-10-2021 07:20
3

Ronald Koeman heeft in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica min of meer zijn eigen graf gegraven, bericht Diario SPORT. Het medium meldt in navolging van Mundo Deportivo dat de FC Barcelona-trainer na de wedstrijd tegen Atlético Madrid bedankt zal worden voor bewezen diensten.

Datzelfde SPORT meldde donderdagmiddag nog dat Koeman 'veilig' was voor de kraker van zaterdagavond, hoewel hij die wedstrijd sowieso zou missen vanwege een schorsing. Mundo Deportivo liet donderdagavond laat echter weten dat Barça de interlandperiode na Atlético-uit zou aanwenden om op zoek te gaan naar een opvolger van Koeman.

Ook SPORT stelt nu dat het lot van Koeman al bezegeld is. De trainer lag al geregeld met clubpresident Joan Laporta in de clinch over de speelstijl die hij hanteerde. Dat hij woensdag tegen Benfica opnieuw een systeem met drie centrale verdedigers heeft gebruikt, lijkt de druppel te zijn geweest. "Zo ver zijn we dus al gekomen", zou Laporta – fervent aanhanger van het gedachtegoed van Johan Cruijff – in het Estádio Da Luz hebben verzucht.

Naar verwachting maakt Barcelona het nieuws na de wedstrijd tegen Atlético wereldkundig. Roberto Martínez, Xavi, Andrea Pirlo en Marcelo Gallardo worden nadrukkelijk genoemd als opvolgers, maar het is nog maar de vraag of Barcelona de financiële middelen heeft om een permanente opvolger aan te stellen.