Niet de avond van KRC Genk, Dinamo Zagreb  wint ruim in Europa League

Niet de avond van KRC Genk, Dinamo Zagreb wint ruim in Europa League

30-09-2021 22:53 Laatste update: 22:59
31

KRC Genk heeft donderdag een pijnlijke nederlaag geleden in de Europa League. Het verloor thuis met 0-3 van Dinamo Zagreb. De bezoekers wisten twee keer te scoren vanaf elf meter. Genk eindigde met tien man.

Na de 3-0 zege tegen Seraing voerde Van den Brom slechts één wissel door. Cuesta verving in de basis McKenzie. Bij de bezoekers verscheen Cop aan de aftrap. In het verleden speelde de aanvaller nog in ons land voor Standard.

Voor de ogen van clublegende Strupar begon Genk goed aan de partij, maar kwam het na 11 minuten wel op achterstand. Ivanušec deed de thuisploeg een eerste keer pijn. Nadien was voor Genk Thorstvedt twee dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant mikte Orsic op de lat. Ook Genk trof vie Heynen het doelhout.

Vlak voro de pauze moest Genk een nieuwe klap verwerken. De VAR nam waar dat Toma Cop aantikte en riep de ref naar de kant, die gaf uiteindelijk een strafschop. Op een lakse manier trapte Petkovic vanaf elf meter binnen.

In de tweede helft kon Genk geen vuist maken. Na 66 minuten was de wedstrijd gespeeld. Doelman Vandevoordt schatte een hoge bal fout in. Munoz ging daarna aan zijn tegenstander hangen. De ref floot, trok rood en legde de bal op de stip. Petkovic zette nadien weer ijzig kalm een strafschop om.

Daarna viel er niet meer veel te beleven. De fans van Dinamo Zagreb gingen nog even over de schreef, maar de score veranderde niet meer. In de andere match van de groep won West Ham met 2-0 van Rapid Wenen. Genk staat daardoor nu derde in de stand.