Bankzitter Mertens ziet thuisnederlaag van Napoli, Caufriez pakt rood

30-09-2021 22:00
7

Olympique Lyon kende een makkelijke avond in de Europa League. In eigen stadion werd Bröndby IF simpel met 3-0 verslagen, waardoor de Franse ploeg de koppositie in Groep A verstevigt. Spartak Moskou pakte de volle buit pakte tegen Napoli: 2-3.

Olympique Lyon - Bröndby IF 3-0
Olympique Lyon - zonder Jason Denayer - kent vooralsnog weinig problemen in de groepsfase van de Europa League. Na een overwinning op Rangers wordt er ook gewonnen van Bröndby. Lyon was de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar ging desondanks rusten met een 0-0 stand.

Na rust vielen de doelpunten wél. Karl Toko Ekambi zorgde na 64 minuten spelen voor de 1-0 en zeven minuten later besliste diezelfde Toko Ekambi de wedstrijd met zijn tweede treffer van de avond. Lyon speelde het duel vervolgens rustig uit en pikte nog een doelpuntje mee: Houssem Aouar bepaalde de eindstand op 3-0.

Napoli - Spartak Moskou 2-3
Een knappe 2-3 overwinning van Spartak Moskou op bezoek bij Napoli. De start van het Russische team was echter dramatisch: binnen één minuut stond het al op achterstand door een treffer van Eljif Elmas. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Napoli, maar dat veranderde in minuut 30. Mário Rui moest het veld na inmenging van de VAR ruimen met een directe rode kaart.

Na de rode kaart kwam Spartak wat beter in het spel. Dat resulteerde na rust in de gelijkmaker: Promes schoot de bal binnen na een kort genomen hoekschop. Tien minuten voor tijd trok Spartak de overwinning naar zich toe: Mikhail Ignatov maakte de 1-2 voor de Russen. Die moesten een aantal minuten later wel met een man minder verder, na een tweede gele kaart voor Maximiliano Caufriez (ex-STVV).

Ondanks de rode kaart van Caufriez wist Spartak er vlak voor tijd nog een doelpunt bij te maken. Wederom was het Promes: hij maakte de 1-3. Dat bleek uiteindelijk een zeer belangrijke treffer: diep in blessuretijd maakte Napoli-spits Victor Osimhen (ex-Charleroi) er nog 2-3 van. Dries Mertens bleef de hele match op de bank.

Real Sociedad - AS Monaco 1-1
Real Sociedad en AS Monaco spelen gelijk in de Reale Arena van Sociedad kwam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong. Axel Disasi zorgde voor de 0-1.

Sociedad was echter absoluut niet de mindere en kwam een aantal keer dreigend voor het doel van de Monegasken. Vlak na rust viel de gelijkmaker: Mikel Merino zorgde voor grote vreugde bij de aanwezige supporters. Na dit doelpunt speelden beide ploegen het duel rustig uit. Boadu werd na 65 minuten spelen naar de kant gehaald door trainer Nico Kovac.