Penalty in blessuretijd doet Antwerp de das om

30-09-2021 20:45 Laatste update: 20:49
31

Royal Antwerp FC kon donderdagavond niet winnen van Eintracht Frankfurt. The Great Old verloor met 0-1 na een penalty voor de bezoekers in minuut 91.

Na de 2-1-nederlaag tegen Olympiacos in de eerste groepswedstrijd gingen de mannen van Brian Priske op zoek naar hun eerste driepunter in de Europa League. Frankfurt toonde zich de betere ploeg in het openingskwartier, maar naarmate de eerste helft vorderde groeide Antwerp in de wedstrijd. Uiteindelijk werd in de eerste helft niet gescoord.

De tweede helft begint met commotie: Een voetzoeker van de Antwerpse fans komt op de voeten van Frankfurt-doelman Kevin Trapp terecht. Niet lang na dat incident stuurt Brian Priske zijn topschutter Michael Frey toch het veld op. Antwerp kan rond het uur enkele keren voor lichte dreiging zorgen, maar verder waren er nauwelijks kansen te bespeuren in de tweede helft.

Uiteindelijk ging Antwerp toch de boot in. Almeida leed balverlies en ging in de fout in het strafschopgebied. De bal ging op de stip en Paciencia maakte er vanop de stip 0-1 van. Op die manier blijft Antwerp met nul op zes achter in Groep D. In die groep wist Olympiacos opnieuw te winnen: het won met 0-3 van Fenerbahce.

Royal Antwerp FC kan zich nu gaan opmaken voor de competitiewedstrijd van zondag tegen thuis tegen KAA Gent.