Iedereen weet dat Barça van Koeman af wil, maar het probleem is geld

"Iedereen weet dat Barça van Koeman af wil, maar het probleem is geld"

30-09-2021 19:40
6

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta zal er alles aan doen om Ronald Koeman weg te pesten. Op die manier hoopt hij dat de Nederlandse trainer genoegen neemt met een lagere afkoopsom, beweert schrijver Simon Kuper, die de club al sinds jaar en dag volgt.

"Iedereen weet dat Barça van Koeman af wil, maar het probleem is geld. Hij zou twaalf miljoen euro mee moeten krijgen, maar dat geld heeft Barcelona gewoon niet", vertelt Kuper aan de NOS. Wellicht kan een financiële constructie uitkomst bieden, waarbij het bedrag over meerdere jaren wordt gespreid. "Er is gewoon echt geen euro, dus ze kunnen hem nu echt niet veel meegeven."

Laporta voert de druk ondertussen flink op. Na de harde Champions League-nederlaag tegen Benfica hield hij nog maar eens spoedberaad. "Het wordt een psychologisch spelletje: hoe lang houdt Koeman het vol als iedereen tegen hem is binnen de club? Koeman wil nu nog wel blijven, maar ze zullen hem zeker proberen weg te pesten." Kuper voorspelde al dat Barça de komende jaren niet meer dan een subtopper zal zijn. Koeman ontslaan is volgens hem niet de oplossing. "Iedereen is boos en Laporta zoekt een zondebok."

Xavi is een voorname kandidaat om de ex-bondscoach op te volgen. "Hij zal waarschijnlijk een laag salaris accepteren uit liefde voor de club, net als Frank Rijkaard deed in 2003. En met clubliefde kopen ze ook het geduld van de fans. Xavi kan jonge jongens uit de eigen opleiding de tijd geven bij Barcelona."