Bonucci vertelt over negatieve impact van Ronaldo bij Juve: 'We schoten tekort'

Bonucci vertelt over negatieve impact van Ronaldo bij Juve: 'We schoten tekort'

30-09-2021 19:25
1

Cristiano Ronaldo had zowel in positieve als negatieve zin een enorme impact op de spelers van Juventus. Dat vertelt Leonardo Bonucci in gesprek met The Athletic. De Portugese ster vertrok afgelopen zomer naar Manchester United.

De Italiaanse verdediger begint nog enthousiast. "Cristiano's aanwezigheid had een grote invloed op ons. Alleen al het trainen met hem gaf ons iets extra's." De aanwezigheid van Ronaldo had echter ook een ander effect. "Spelers begonnen onbewust te denken dat zijn aanwezigheid alleen al genoeg was om wedstrijden te winnen."

"We begonnen een beetje tekort te schieten in onze dagelijkse bezigheden, de nederigheid, de opoffering. Ik denk dat je dat de afgelopen jaren wel hebt kunnen zien", vervolgt Bonucci, die erkent dat Juventus te afhankelijk werd van de aanvaller. "Afgelopen seizoen zijn we vierde geëindigd en hebben we de Coppa Italia gewonnen omdat we tegen het einde van het seizoen weer een team vormden. Als je voor die beslissende wedstrijd een stukje hout in de kleedkamer had gegooid, was er brand uitgebroken doordat er zo'n geladen sfeer hing. Dat hadden we een tijd gemist."

"Misschien was het vanzelfsprekend dat als we de bal aan Ronaldo zouden geven, hij de wedstrijd voor ons zou winnen. Maar Ronaldo had het team net zo hard nodig als wij hem", vervolgt de ervaren mandekker. "Het gaat om de juiste wisselwerking, want het team tilt een individu naar een hoger niveau en andersom. Zelfs als het om de beste speler van de wereld gaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie