‘Ronald Vargas (ex-Club Brugge en Anderlecht) stopt op 34-jarige leeftijd’

‘Ronald Vargas (ex-Club Brugge en Anderlecht) stopt op 34-jarige leeftijd’

30-09-2021 15:10 Laatste update: 15:10
2

Ronald Vargas stopt met voetballen, dat meldt Het Nieuwsblad. De 34-jarige Venezolaan had nog aanbiedingen uit exotische landen, maar daar had hij geen trek in. Sinds de zomer was hij transfervrij na een minder avontuur in 1B bij Deinze.

Vorig seizoen was hij een grote transfer voor Deinze, maar zijn contract werd niet verlengd. "Dat jaar in 1B loste mijn verwachtingen niet in. Renato Neto en ikzelf werden met veel media-aandacht voorgesteld. Deinze was ambitieus, maar al snel bleek dat trainer David Gevaert niet op dezelfde lijn zat. Hij hield vast aan zijn oude ploeg en spelers uit 1ste klasse gaf hij amper kansen. Dat gold ook voor Neto, Seth De Witte, Siebe Blondelle...Vreemd”, zei Vargas eerder.

Vargas is getrouwd met een Belgische en wilde niet naar het buitenland. "Ik had aanbiedingen in Turkije, Saoedi-Arabië, de Griekse tweede klasse… Alleen verkies ik nu ons leven in België op te bouwen. Ik heb me zelfs ingeschreven voor een intensieve cursus Nederlands.” Er kwamen echter geen aanbiedingen en de Venezolaan zet nu een punt achter een 15-jarige carrière.