'Koeman krijgt voorlopig voordeel van de twijfel met Atlético op komst'

'Koeman krijgt voorlopig voordeel van de twijfel met Atlético op komst'

30-09-2021 13:20 Laatste update: 14:15
1

De 3-0 nederlaag bij Benfica kost Ronald Koeman nog niet de kop, melden Diario SPORT en RAC1. De trainer is geschorst voor de kraker tegen Atlético Madrid van zaterdagavond, maar zal dan nog steeds de hoofdtrainer zijn.

Volgens SPORT en RAC1 is dat de uitkomst van het crisisberaad in Camp Nou. Het bezoek aan de regerend landskampioen is Barça's laatste opdracht, voordat de interlandperiode aanbreekt: de clubleiding wil geen overhaaste beslissingen nemen en kijkt wedstrijd voor wedstrijd, klinkt het.

Hoewel de positie van Koeman al wekenlang ter discussie staat, hebben Joan Laporta en de zijnen respect voor zijn staat van dienst. Pas wanneer zijn positie niet meer te handhaven is, zullen er maatregelen volgen, al is het nog maar de vraag of Barcelona het zich financieel kan permitteren om een opvolger te vinden.

De clubleiding voelt er in elk geval weinig voor om voor één wedstrijd een interim-trainer aan te benoemen, hoewel er zaterdag wel een andere hoofdtrainer in de dug-out zal zitten. Koeman kreeg in de wedstrijd tegen Cádiz een rode kaart en werd voor twee competitieduels geschorst: assistent Alfred Schreuder nam tegen Levante de honneurs waar en zal dat ook tegen Atlético doen.