VP sprak met Dinamo-volger: Ze bekijken KRC Genk hetzelfde als West Ham

VP sprak met Dinamo-volger: "Ze bekijken KRC Genk hetzelfde als West Ham"

30-09-2021 10:00 Laatste update: 15:00
6

KRC Genk speelt donderdagavond haar tweede groepswedstrijd van de Europa League tegen NK Dinamo Zagreb. In de aanloop naar die wedstrijd sprak VoetbalPrimeur.be met Neven Cvijanović, een Kroatische verslaggever voor Sport Klub.

De laatste tien jaar is er een heerschappij van Dinamo Zagreb in Kroatië. De club won met wat uitzonderingen elke titel de afgelopen jaren. Dit jaar liggen er wel wat meer kansen voor andere teams. “Dinamo heeft wat spelers van de hand gedaan. Ze hebben een sterk team, maar niet dat team dat bijvoorbeeld Tottenham versloeg vorig seizoen”, vertelt Cvijanović ons in een exclusief gesprek.

Dat deze wedstrijd uiterst belangrijk is voor beide ploegen is ook voor de verslaggever duidelijk: “Het is voor beide ploegen een uiterst belangrijke wedstrijd. De tweede plaats kan hier beslist worden”, Cvijanović voegt toe dat de Europa League een groot doel is voor de Kroaten, “Dinamo haalde geen Champions League, dus maakten ze er een groot doel van. Ze willen de kwart- of halve finale halen.”

Dinamo Zagreb mag dan wel verder dromen dan de groepsfase, toch nemen ze deze wedstrijd ernstig. “Ze nemen deze wedstrijd absoluut serieus. Dinamo zal jammer genoeg voor Genk hen niet onderschatten. Ze bekijken Genk hetzelfde als West Ham”, zegt de oud-woordvoerder van Dinamo ons.

Cvijanović geeft wel toe dat als de topspelers van Dinamo in goede doen zijn, er weinig tegen te doen valt: “Als de spits en Orsic in vorm zijn zal het een moeilijke wedstrijd worden. Maar het wordt een harde wedstrijd. De supporters van Zagreb zullen in grote getallen aanwezig zijn. Ik verwacht een mooie wedstrijd.”