Frenkie de Jong: 'Vertrouwen in Koeman, maar weet niet wat president denkt'

Frenkie de Jong: 'Vertrouwen in Koeman, maar weet niet wat president denkt'

30-09-2021 09:01
1

Frenkie de Jong speelde woensdag zijn honderdste wedstrijd voor FC Barcelona, maar het was er één om snel te vergeten. De Oranje-international baalt flink van de harde 3-0 nederlaag bij Benfica in de Champions League.

Barça beleefde een valse start. "Zij scoren heel snel de 1-0, dat is nooit lekker. Ik denk dat we het daarna op zich niet slecht doen in de eerste helft. We zijn beter en krijgen kansen, we moeten alleen scoren. Na die tweede goal vallen we een beetje uit elkaar. Het was een grote chaos", zegt De Jong bij RTL7.

Coach Ronald Koeman wisselde Gerard Piqué al na een half uur, waarna De Jong naar achteren zakte. Daarmee leek juist de angel uit het Catalaanse spel te verdwijnen. "Piqué had al geel en misschien wilden ze via mij een extra man op het middenveld creëren. Ik had ook wel het idee dat ik een paar keer op gevaarlijke posities kon komen, en wat extra's kon brengen op het middenveld. Maar dat kan ook via achter, dat is niet aan mij."

De Jong kwam in Lissabon twee keer in kansrijke positie, maar hij legde beide keren af op Luuk de Jong. "Die tweede had ik zelf moeten aannemen en schieten, zeker. Maar die eerste niet." De oud-Ajacied weet dat er kritiek is op zijn rendement. "Ik vind het niet erg dat mensen kritiek hebben, maar ik denk niet dat ik vorig seizoen te weinig rendement had. Zeker als je bekijkt hoeveel wedstrijden ik centraal achterin heb gespeeld. Mensen mogen kritiek hebben, maar ze moeten het wel onderbouwen en niet zomaar wat roepen."

De Jong weet dat de kritiek op Barça en Koeman ondertussen zal toenemen na de afstraffing tegen Benfica. "Het is een heel zware klap. Ik denk niet dat Barcelona ooit zo slecht is begonnen in de Champions League. Het is heel moeilijk, maar er zijn nog vier wedstrijden en je moet altijd blijven vechten. Ik heb er nog steeds vertrouwen in. Van mijn kant is dat vertrouwen er ook nog richting de coach, maar ik weet niet wat de president denkt. Het is een heel moeilijke situatie."