‘Ook Olivier Renard (ex-Standard) wordt genoemd bij frauduleuze praktijken’

‘Ook Olivier Renard (ex-Standard) wordt genoemd bij frauduleuze praktijken’

30-09-2021 07:27
11

De RTBF-documentaire ‘Le Milieu du terrain’ brengt heel wat nieuwe zaken aan het licht. Nu wordt ook de rol van Olivier Renard, de voormalige sportief directeur van Standard Luik, verdacht van frauduleuze praktijken.

Voormalige spelersmakelaar en spijtoptant Dejan Veljkovic zou fictieve scoutingsopdrachten hebben opgesteld waarmee hij zich liet betalen door clubs. De docu brengt aan het licht dat er 100.000 euro werd betaald voor scouting van Cimirot terwijl de speler al bekend en aangeboden was bij de Rouches. Een rl lijkt ook weggelegd voor toenmalig sportief directeur Renard.

Veljkovic gaf de oplichting aan de politie toe. ‘Veljkovic zou in zijn biecht aan de politie hebben gezegd dat hij het systeem gebruikte om zichzelf persoonlijk te verrijken en Renard te laten delen in de winst. Bij één fictieve scoutingsopdracht ter waarde van 230.000 euro gaf Veljkovic aan hoe de koek werd verdeeld: 60.000 euro voor hemzelf en 20.000 euro voor Olivier Renard. De rest ging naar Veljkovics zakenpartner en 'scout' Uros Jankovic.’

In totaal gaat het om een miljoenenbedrag. ‘Achteraf zou Renard ook nog een horloge ter waarde van 12.750 euro voor zijn vrouw van Veljkovic hebben gekregen. In totaal zou het gaan om 3.150.832 euro aan frauduleuze acties. Renard zou daarvan 75.000 euro opgestreken hebben’, klinkt het bij Het Nieuwsblad. Standard werd aldus opgelicht van binnenuit. Niemand wilde voorlopig reageren.