Lukaku verliest bij Juventus, Wolfsburg-Belgen mogen klagen na beslissing van VAR

29-09-2021 23:19
5

Juventus heeft het titanenduel met Chelsea winnend afgesloten. La Vecchia Signora won door een goal van Federico Chiesa met 1-0 en neemt daardoor de koppositie in groep H over.

Bliksemtreffer van Chiesa is genoeg
De twee topploegen in poule H ontmoetten elkaar in Turijn en de regerend Champions League-kampioen had het bijzonder lastig met Juventus. The Blues - met Romelu Lukaku in de basis - hadden het meeste balbezit, maar wisten dat niet in kansen om te zetten. Vlak na rust lukte dat de Italianen wel: Federico Chiesa legde de bal na elf seconden al in het netje.

Die goal was beslissend, ook omdat Romelu Lukaku tien minuten voor tijd een grote kans liet liggen namens de gasten uit Londen. Juventus is dankzij Chiesa de enige koploper in groep H en heeft drie punten voorsprong op Chelsea en Zenit, dat eerder op woensdag van Malmö FF won. De Zweedse ploeg staat puntloos onderaan.

Drama in de slotfase voorWolfsburg
Het Spaanse Sevilla maakte er in de Volkwagen Arena een waar voetbalgevecht. Bij de Duitsers begonnen Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw en Dodi Lukebakio in de basis. In de tweede helft opende Renato Steffen de score op aangeven van Wout Weghorst.

De strijdende Duitsers hielden die voorsprong niet vast: Sevilla kreeg in minuut 87 een heel makkelijk gegeven penalty, mede door videoscheidsrechter Kevin Blom, en die werd door Ivan Rakitic benut. Josuha Guilavogui kreeg daardoor zelfs een rode kaart. Daardoor is Red Bull Salzburg nu koploper in groep G en moeten Wolfsburg en zijn Belgen het doen met twee punten uit twee wedstrijden en de gedeelde tweede plaats.