Vertonghen en Yaremchuk maken crisis bij Barça groter, CR7 dé man

29-09-2021 23:10
2

FC Barcelona heeft woensdagavond een keiharde dreun te verwerken gekregen in de Champions League. De zorgen voor coach Ronald Koeman nemen toe door een 3-0 nederlaag bij Benfica. In dezelfde poule won Bayern München overtuigend. Cristiano Ronaldo was in extremis de gevierde man bij Manchester United.

Benfica - FC Barcelona 3-0
Bij Benfica begonnen Jan Vertonghen en Roman Yaremchuk (ex-KAA Gent) in de basis. Binnen drie minuten liet Sergi Roberto zich wel heel makkelijk in de luren leggen door Darwin Núñez, die raak schoot in de korte hoek. Barça moest in de achtervolging, maar Luuk de Jong liet een megakans onbenut op aangeven van Frenkie de Jong.

Al na 33 minuten kon Koeman het niet meer aanzien. De Nederlandse trainer haalde Gerard Piqué naar de kant ten faveure van talent Gavi. De clubicoon had al geel op zak en solliciteerde naar een tweede kaart. Hoewel Barça kansen kreeg op de gelijkmaker, kwam het ook in het vertrouwde 4-3-3 echter niet meer goed. De Catalanen ontsnapten nog toen Marc-André Ter Stegen te ver uit zijn doel was gekomen, maar Rafa Silva trof na 69 minuten wel doel in de rebound.

Die klap kwam Barça niet meer te boven. De ploeg van Koeman was de weg kwijt en Benfica rook bloed. Na hands van Sergiño Dest maakte Núñez de afstraffing compleet vanaf de strafschopstip: 3-0. Tot overmaat van ramp pakte Eric García nog zijn tweede gele kaart. Koeman weet dat de druk nog veel groter wordt in Catalonië.

Bayern München - Dinamo Kiev 5-0
Bayern München had in de Allianz Arena geen kind aan Dinamo Kiev. Robert Lewandowski had het weer eens op zijn heupen. De Pool opende de score uit een strafschop vanwege een handsbal en verdubbelde de marge na een fraaie pass van Thomas Müller. Serge Gnabry, Leroy Sané en Eric Maxim Choupo-Moting voerden de score op voor de Bundesliga-kampioen, die veel te sterk was.

Manchester United - Villarreal 2-1
Cristiano Ronaldo was weer goud waard voor Manchester United. Villarreal werd in extremis op de knieën gedwongen door een goal van de Portugese ster. Dat zal een grote teleurstelling zijn voor de Spanjaarden, die op Old Trafford lange tijd sterk voor de dag kwamen. Onder meer Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) bezorgde de United-defensie hoofdbrekens. De Nederlandse aanvaller bediende acht minuten na rust Paco Álcacer op maat: 0-1.

Het antwoord van United volgde echter razendsnel. Alex Telles trof met een schitterende volley doel. De thuisploeg nam daarna het initiatief, maar na een spannende slotfase - met kansen aan beide kanten - leek 1-1 de eindstand te worden. Ronaldo besliste echter anders. Hij schoot vanuit een lastige hoek knap raak.