RTBF-reportage: 'Hielpen Bayat, Ferrera en horloges Anderlecht aan titel?'

RTBF-reportage: 'Hielpen Bayat, Ferrera en horloges Anderlecht aan titel?'

29-09-2021 22:35 Laatste update: 22:50
76

Woensdag zond RTBF 'Le milieu du terrain' uit. In de reportage keert men terug naar 2014 toen Anderlecht de titel won. Er wordt onder meer gesproken over de rol van makelaar Mogi Bayat en voormalig Genk-trainer Emilio Ferrera bij het paars-witte succes.

Standard lijkt in 2014 lang op weg naar de titel, maar na een remonte van Anderlecht, gaat paars-wit onder Besnik Hasi met de titel aan de haal. Roland Duchâtelet roept al jaren dat er toen iets aan de hand was. De reportage van de RTBF laat uitschijnen dat Standard en ook Club Brugge zich dat jaar bekocht mogen voelen.

Kritiek Duchâtelet
Genk deed niet mee met de titelstrijd, maar in Wallonië staat men stil bij het feit dat de Limburgers eerst met 4-0 verloren van Anderlecht om daarna Club Brugge met 3-2 te verslaan. Duchâtelet stelt zich vragen bij de opstelling van Genk-trainer Emilio Ferrera tegen Anderlecht en de metamorfose tegen Blauw-Zwart. Destijds stelde Michel Preud'homme zich ook al vragen bij de manier van vieren van de Genkse spelers na hun doelpunten tegen Club Brugge. Blauw-Zwart en Preud'homme reageerden nu niet.

Anonieme getuige
Een anonieme getuige liet nu wel van zich horen. De makers weten wie het is, maar vervormden zijn stem. Het zou gaan om speler. Deze stelt dat andere spelers tegen hem beweerden dat Mogi Bayat horloges uitdeelden. "Ik weet niet of het om matchen te winnen of te verliezen was, maar wel om invloed te hebben op duels. Of het om de match tussen Genk en Brugge ging? Dat weet ik niet. Het was wel in 2014. Bij het gewenste resultaat werden mensen beloond."

Bekijk hier de volledige reportage, de anonieme speler duikt op rond minuut 37.