Atalanta geeft United het goede voorbeeld en zet Young Boys terug op aarde

29-09-2021 20:45

Atalanta is na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen in poule F van de Champions League. Het 2-2 gelijkspel tegen Villarreal van twee weken geleden heeft een goed vervolg gekregen dankzij een 1-0 zege op Young Boys.

De amusementswaarde van het treffen in Bergamo lag vooral in de eerste helft bijzonder laag. Alleen Duván Zapata en Matteo Pessina kregen mogelijkheden tot scoren, maar faalden in de afwerking. Dat was koren op de molen van de gasten uit Zwitserland, die na de verrassende zege op Manchester United van twee weken geleden voor een punt waren gekomen.

Dat punt kwam er uiteindelijk niet en dat was te danken aan Pessina. De aanvallende middenvelder schoot twintig minuten voor tijd raak en dat brengt Atalanta voorlopig aan kop van groep F. Ze hebben vier punten uit twee wedstrijden en mogen zich nu gaan opmaken voor de dubbele ontmoeting met Manchester United, Young Boys is met twee uit drie nu de nummer twee.

Zenit rekent af met Malmö
In groep H, de poule waar ook Juventus en Chelsea in zitten, heeft Zenit zich opgeworpen als de uitdager van die twee ploegen. De Russen wonnen met 4-0 van Malmö dankzij goals van Claudinho, Daler Kuzyaev, Aleksei Sutormin en Wendel en hebben na twee wedstrijden drie punten. De Zweden, die getraind worden door Jon Dahl Tomasson, zijn laatste en hebben nog geen punten.