Koeman stelt landgenoten op bij Barça, Vertonghen start voor Benfica

Koeman stelt landgenoten op bij Barça, Vertonghen start voor Benfica

29-09-2021 20:25

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman doet een beroep op al zijn landgenoten in het Champions League-duel met Benfica. Sergiño Dest, Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong verschijnen aan de aftrap in Lissabon.

Barça lijkt aan te treden in een 5-3-2 formatie tegen de Portugese topclub. Doelman Marc-André ter Stegen weet Ronald Araújo, Gerard Piqué en Eric García voor zich. Sergi Roberto en Dest bestrijken de flanken, terwijl het middenveld bestaat uit Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Pedri. Voorin moeten Memphis en Luuk de Jong het verschil maken. 

Ousmane Dembélé, Pedri, Martin Braithwaite, Sergio Agüero, Jordi Alba en Alex Balde ontbreken vanwege blessures. Ansu Fati maakte tegen Levante zijn rentree, maar hij begint ook in het Estádio da Luz nog op de bank. Jongelingen Gavi en Nico González verdwijnen uit de basis en nemen naast Fati plaats.

Voor de Catalanen is een resultaat belangrijk na de zeperd tegen Bayern München (0-3) in het eerste groepsduel. Benfica speelde met 0-0 gelijk tegen Dinamo Kiev. Bij Benfica krijgt Rode Duivel Jan Vertonghen een plaats in het basiselftal. 

De opstellingen

Benfica: Vlachodimos; Otamendi, Vertonghen, Verissimo; Lazaro, Joao Mario, Weigl, Grimaldo; Rafa Silva, Darwin Nunez, Yaremchuk.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Araújo, Piqué, García, Dest: Busquets, Frenkie de Jong, Pedri; Luuk de Jong, Memphis.