‘Foulon bloeit helemaal open onder nieuwe coach bij Benevento in Serie B’

‘Foulon bloeit helemaal open onder nieuwe coach bij Benevento in Serie B’

Gepubliceerd: woensdag 29 september 2021 om 19:15wo 29-09-2021 om 19:15

Laatste update: woensdag 29 september 2021 om 19:28wo 29-09-2021 om 19:28

Daam Foulon is sinds vorig seizoen actief bij Benevento Calcio in Italië. De ex-speler van Waasland-Beveren speelde er vorig seizoen in de Serie A. Benevento degradeerde echter naar de Serie B en daar bloeit Foulon nu helemaal open.

Dat komt onder meer door de komst van de nieuwe coach Fabio Caserta. Hij geeft Foulon de kans om zich ook offensief uit te leven en dat rendeert. In de eerste zes wedstrijden van dit seizoen, waar hij allemaal als basisspeler aan mocht beginnen, was hij al goed voor één doelpunt en twee assists.

Caserta geeft hem de offensieve vrijheid die hij van zijn vorige coach, Filippo Inzaghi, minder kreeg. Foulon kwam 23 keer in actie onder het bewind van Inzaghi in de Serie A. Toen lag de focus meer op het defensieve en maakte hij dus geen enkel doelpunt en gaf ook geen assist.

Volgens Tuttomercatoweb was er afgelopen zomer interesse van enkele Serie A ploegen in Foulon. Zo zouden onder andere Genoa CF en Hellas Verona even onderhandeld hebben met Benevento over een mogelijke overstap. De interesse in de jonge, Belgische flankverdediger beperkt zich echter niet tot teams uit de Serie A. Zou zouden er ook ploegen uit Duitsland en Frankrijk hem in het oog houden.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws