'Lierse blijft ambitieus: omvorming van vzw tot nv én bouwplannen in verschiet'

'Lierse blijft ambitieus: omvorming van vzw tot nv én bouwplannen in verschiet'

29-09-2021 17:10

Ook in de lagere klassen van het Belgische voetbal barst het van de ambities. Neem nu Lierse Kempenzonen, de fusieclub die deels verrees uit de as van wijlen Lierse SK. Daar heeft men plannen om de komende jaren weer op te klimmen naar Eerste Klasse A.

Momenteel is Lierse Kempenzonen bezig aan haar tweede seizoen in Eerste Klasse B, nadat het vorig jaar vanwege de coronacrisis de kans kreeg om sneller dan verwacht de stap naar het profvoetbal weer te zetten. Na een aanpassingsseizoen doet de club het nu boven verwachting goed. Na zes speeldagen heeft het tien punten op de teller, waarmee het enkel leider KVC Westerlo (veertien stuks) moet laten voorgaan.

Volgens Sport/Voetbalmagazine loopt het niet alleen op het veld gesmeerd, maar heeft Lierse Kempenzonen ook op extrasportief vlak grote plannen. Eerst en vooral wil de fusieclub zich omvormen van een vzw tot een nv. Toen het heropgerichte Lierse zich verbond aan laagvlieger Oosterzonen, was dat ook al onder de vorm van een nv. Nu moet de volledige club die stap volgen. Vanaf volgend seizoen zou men door het leven gaan als nv.

Daarnaast heeft Lierse Kempenzonen ook bouwplannen, meer bepaald voor het huidige Lisp, waar de club ook na het faillissement van Lierse SK haar thuiswedstrijden afwerkt. Dat zou verbouwd moeten worden. Voorzitter Luc Van Thillo is alvast bezig om concrete ontwerpen op tafel te leggen.