KRC Genk verdedigt donderdag ongelooflijke statistiek in Europa League

KRC Genk verdedigt donderdag ongelooflijke statistiek in Europa League

29-09-2021 17:00 Laatste update: 17:01
5

KRC Genk verdedigt donderdag een historische statistiek in de Europa League. De Limburgers verloren namelijk nog nooit een thuiswedstrijd in de Europa League poule. Daarnaast spelen ze de tweede keer tegen een Kroatische tegenstanders.

GNK Dinamo Zagreb is donderdag de tegenstander van KRC Genk. De Kroatische ploeg speelde in 1962 al eens tegen Union, ook speelden ze in 2004 tegen KSK Beveren (6-1 voor GNK). Ten slotte speelden de Kroaten ook al tweemaal tegen RSC Anderlecht (2009 en 2018) en eenmaal tegen Club Brugge (2010).

KRC Genk speelt voor de tweede keer tegen een Kroatische tegenstander. Het speelde in 2016 in de Play-Offs van de Europa League tegen Lokomotiva Zagreb. Dat liep toen goed af. Uit speelde het 2-2 gelijk, thuis won Genk met 2-0. Dat luidde de geweldige campagne in die tot in de kwartfinales liep. 

Overigens verdedigt KRC Genk thuis een knappe statistiek. Ze verloren nog nooit thuis in de groepsfase van de Europa League. In de vier deelnames van de groepsfase speelde het drie keer gelijk en won het maar liefst negen keer.